sitemap - algemene voorwaarden - disclaimer  copyright @ 2013   

Huskytochten en husky arrangementen om nooit te vergeten

Beleef een uniek husky avontuur

Huskytocht, huskysafari, meerdaags husky arrangement
Een huskytocht is een geweldig avontuur. Iedere husky belevenis begint met een kennismaking en introductie op onze locatie in Koningslust. Na een heerlijke lunch vertrekken we naar het bos. De huskytocht kan van start gaan!
Een huskytocht is mogelijk in de periode van oktober tot en met april, mits de temperaturen beneden de 16 °C liggen. Liggen de temperaturen daarboven, dan is het te warm voor de husky’s om te rennen. In Nederland kun je maar weinig met een slee op pad. Hier valt immers meer regen dan sneeuw. Daarom trekt het span husky’s van Veenstra in Nederland meestal een kar op wielen. Het aluminium voertuig lijkt op een uit de kluiten gewassen skelter. Achterop is een platform voor de musher, de bestuurder. Voorop is een zitplaats voor een passagier. U kunt zelf op deze kar kennismaken met de sport. Na een korte instructie mag u de honden zélf door het bos sturen.

Husky’s trekken sneller op dan een Ferrari!

Een huskytocht is een echte sensatie
Als je
dji roept, gaan de honden naar rechts, roep je hò, dan gaan ze naar links. Naar het commando om te remmen, luisteren de husky’s niet. Daarvoor zijn wel diverse remsystemen op de kar bevestigd. ‘Als je de rem gebruikt, dan stoppen de honden vanzelf’, verzekert Andre. Goed om te weten, want husky’s kunnen sneller optrekken dan een Ferrari!’

 

Een huskytocht is een ervaring om nooit te vergeten

Snelheid, sensatie, souplesse, stilte...
In het bos moeten de honden eerst stevig worden vastgelegd. ‘Een husky die ontglipt, is binnen de kortste keren aan de horizon verdwenen’ volgens André Veenstra, eigenaar van Lowlandpack. Sledehonden zijn geen schoothondjes, dat moge duidelijk zijn: ‘Het zijn echte werkhonden’. De husky’s staan letterlijk te trappelen van ongeduld als ze de tuigen zien waarmee ze ingespannen worden. Het is fantastisch om de husky’s te zien springen van ongeduld. Ze laten hun wolvengehuil klinken wanneer de harnassen worden omgedaan; ze weten nu dat ze spoedig mogen gaan! Dan het moment suprême; de kar wordt van de rem gehaald. Alsof ze uit een kanon zijn gelanceerd, sprinten de husky's weg. Bomen suizen voorbij, heuvels worden moeiteloos bedwongen. Dit is kicken! Maar onderweg in het bos valt ook de enorme rust op. Eenmaal aan het werk zijn de honden verbazingwekkend stil en geconcentreerd. Eindelijk mogen ze rennen!
De husky’s trekken de kar met zo’n snelheid voort dat u met wapperende haren door het bos vliegt en de modder om uw oren spat. Wie dit spektakel te gedurfd lijkt, neemt voor op de kar plaats of rijdt mee op een quad (motor op 4 wielen) om de honden van afstand te bekijken en naar wens te fotograferen.

De tocht met de husky’s

Zelf mushen en deelnemen als passagier
André rijdt voorop op een quad waarop nog een andere persoon kan plaatsnemen. Een andere deelnemer musht (ment) het hondenspan. Op de kar kan voorop nog iemand plaats nemen. Alle deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om beurtelings de husky’s te mushen. De hondenkar is zeer veilig en zelfs goed toegankelijk voor mindervalide. Ook zij kunnen dus zonder bezwaar deelnemen aan een huskytocht! Ook voor kinderen is een huskytocht een geweldig avontuur. De snelheid van de kar ligt, na een zeer snelle start, op circa 16 tot 20 kilometer per uur. Een pittige doch veilige snelheid, rekening houdende met de vele bochten in het parcours.
Vanuit de quad die voorop rijdt, kunnen fotobeelden of filmmateriaal gemaakt worden. Leuk als herinnering voor later!

Huskytochten arrangementen

Diverse mogelijkheden, voor elk wat wils
Lowlandpack biedt u diverse mogelijkheden om een huskytocht te ervaren. U kunt alleen komen, of met een groep. Het is mogelijk om de huskytocht te combineren met diverse andere activiteiten, van (meerdaagse) trainingen tot en met sportieve activiteiten. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van arrangementen met onze husky’s. Uiteraard is maatwerk ook mogelijk. Neemt u hiervoor even contact met mij op.

Kledingadvies voor huskytochten

Warme vrijetijdskleding
Voor elke huskytocht geldt dat het aan te raden is comfortabele, warme vrijetijdskleding te dragen welke nat en vuil mag worden. Want onze tochten gaan bij ieder weertype door. Ervaring heeft geleerd dat ieder weertype of het nu waait, sneeuwt of een beetje regent zijn charmes kent: want wat is er nu niet leuker om met je partner door de sneeuw een tocht te maken in Nederland of met je collega door de plassen te rijden?

Een unieke ervaring met onze husky’s. Beleef het zelf!

Bekijk hier De Siberian Husky Experience als zakelijk evenement

Bekijk hier Dagarrangement huskytocht

Bekijk hier Huskytochten voor speciale doelgroepen

Bekijk hier Zakelijke huskytochten

Bekijk hier Snowtocht in Zwitserland of Oostenrijk

Bekijk hier Huskytochten op locatie

VOLG ONS NU OOK VIA:
 
     BEL ME TERUG >>
     DIRECT BOEKEN >> 
     ADOPTEER EEN HUSKY >>
  Overnachtingen in 
     de directe omgeving
 

      
     
     

                   
       >> Meer info

 
Husky safari's & tochten

De huskytochten  in de periode oktober t/m april zijn weer begonnen. Boek snel uw huskytocht want de boekingen gaan erg snel!

>> Kledingadvies nodig?

Nieuws
Een leuk filmpje van onze pups.

Nieuwjaarswens
Wij wensen iedereen een actief, sportief en gezond 2017. Namens het team van Lowland pack

Meneer Wijdbeens was op bezoek bij Lowland Pack.

De reserveringen voor oktober zijn in volle gang!

3FM Serious Request
Lowland Pack komt in actie voor 3FM Serious Request! Dat doen wij door op 18 December een waanzinnige Sledehondentocht te organiseren.U kunt hier ook aan deelnemen! Wilt u deelnemen, stuur dan een mail naar Info@lowlandpack.nl met kenmerk 3FM

Tess Milne is bij ons op bezoek geweest. Bekijk hier het filmpje!

Lowland Pack hielp mee voor Serious request. Bekijk hier het filmpje!

  Contact
Voor boekingen, offerte,
een flyer of meer informatie
kunt u uiteraard altijd
contact met ons opnemen.

Lowland Pack
De Brentjes79
5984 NW Koningslust

info@lowlandpack.nl
06-51206654
Kvk-nummer: 12058970