sitemap - algemene voorwaarden - disclaimer  copyright @ 2013   

Rijke geschiedenis van sledehondensport met Siberische husky’s

Geschiedenis van de sledehondensport

Al meer dan 100 jaar husky wedstrijden
De Siberische Husky is één van de vijf rassen waarmee volgens ministerieel besluit gesport mag worden. De eerste officiële wedstrijden met husky’s vonden plaats in Alaska in 1908. De First Alaskan Sweepstake werd gehouden over een afstand van 408 mijl (650 km). De husky’s renden van Nome over zee-ijs, door de toendra, over bergen en door een dal naar het goldrushstadje Candle en weer terug. De Alaskan Sweepstakes zette de Siberian Husky op de kaart en leverde beroemde namen op in de sledehondensport, zoals Scotty Allen, John Johnson en Leonard Seppala. De races veranderden al vrij snel van karakter: de afstanden werden korter, de snelheden van de husky’s groter.

 

Snelle groei van sledehondensport

Musherverenigingen wereldwijd
In 1917 werd in Idaho de eerste mushervereniging opgericht: de American Dog Mushers Association. In 1924 werd de New England Sled Dog Club opgericht, de oudste nog bestaande vereniging. De snelle groei van de sledehondensport uit zicht in het aantal sledehondensport- verenigingen dat werd opgericht: in 1975 waren dat er al 115! Er ontstond behoefte aan een striktere en uniforme organisatie, wat in 1966 resulteerde in de oprichting van de ISDRA, de Internationale Sled Dog Racing Organisation.

Europese sledehondensport

Succes in Nederland en Duitsland
In Europa heeft de sledehondensport in de jaren zeventig zijn intrede gedaan. De belangrijkste promotor was de S.K.N.H. (Schweizerischer Klub für Nordische Hunde), die als eerste in Zwitserland husky trainingskampen en rennen organiseerde.Al gauw maakten ook de eerste Nederlandse en Duitse husky teams met succes hun entree op de wedstrijdrails.

Europese sledehondenverenigingen

Voor belangenbehartiging van de husky’s

Inmiddels zijn er in alle landen van Europa een of meerdere husky verenigingen of sledehondenorganisaties die de belangen van de sledehonden behartigen. Door de behoefte aan een Europese overkoepelende organisatie van de sledehondenverenigingen werd de ESDRA (European Sled Dog Racing Assosiation) opgericht. Na verloop van tijd bleek de behoefte de sledehonden in twee categorieën te verdelen: de raszuivere sledehonden (Siberian Husky’s, Samojeden, Alaska Malamutes en Groenlandhond) en de niet raszuivere honden, bijvoorbeeld de speciaal voor de races gefokte Alaskaanse honden. De raszuivere verenigingen richtten de FISTC op (Fédération Internationale Sportive de Traineau à Chien). In Nederland is in 1977 Mushing Holland opgericht voor (alleen) raszuivere sledehonden. Lowlandpack is bij deze laatste vereniging aangesloten en Andre is bij deze vereniging sportcoördinator en organiseert wedstrijden in Nederland en het buitenland.
VOLG ONS NU OOK VIA:
 
     BEL ME TERUG >>
     DIRECT BOEKEN >> 
     ADOPTEER EEN HUSKY >>
  Overnachtingen in 
     de directe omgeving
 

      
     
     

                   
       >> Meer info

 
Husky safari's & tochten

De huskytochten  in de periode oktober t/m april zijn weer begonnen. Boek snel uw huskytocht want de boekingen gaan erg snel!

>> Kledingadvies nodig?

Nieuws
Een leuk filmpje van onze pups.

Nieuwjaarswens
Wij wensen iedereen een actief, sportief en gezond 2017. Namens het team van Lowland pack

Meneer Wijdbeens was op bezoek bij Lowland Pack.

De reserveringen voor oktober zijn in volle gang!

3FM Serious Request
Lowland Pack komt in actie voor 3FM Serious Request! Dat doen wij door op 18 December een waanzinnige Sledehondentocht te organiseren.U kunt hier ook aan deelnemen! Wilt u deelnemen, stuur dan een mail naar Info@lowlandpack.nl met kenmerk 3FM

Tess Milne is bij ons op bezoek geweest. Bekijk hier het filmpje!

Lowland Pack hielp mee voor Serious request. Bekijk hier het filmpje!

  Contact
Voor boekingen, offerte,
een flyer of meer informatie
kunt u uiteraard altijd
contact met ons opnemen.

Lowland Pack
De Brentjes79
5984 NW Koningslust

info@lowlandpack.nl
06-51206654
Kvk-nummer: 12058970